Upstream Voices
Вокална формация “Upstream Voices” е създадена през 2001 г. в гр. Севлиево с финансовата подкрепа на "Идеал Стандарт - Видима" АД. Нейн художествен ръководител и вокален педагог е Ценка Горалова - Гъбенска - професионална пианистка, завършила Музикална академия "Панчо Владигеров" и дългогодишен преподавател в Плевенско музикално училище "Панайот Пипков".
В състава се обучават деца на възраст от 4 до 20 години в три по-малки групи и индивидуално. До 2010 г. през формацията са преминали над 80 деца и младежи. Някои от тях се занимават вече и професионално с тон-режисура, класическо и народно пеене в България и извън страната.
Репертоарът на "Upstream Voices" е изключително разнообразен: известни хитове от българската и чуждестранна популярна музика, евъргрийни, етно, джаз стандарти, фолклорни обработки в съвременен аранжимент, песни от мюзикъли, спиричуели акапели, детски забавни песни, авторски песни, написани специално за групата.
Вокалната формация и нейни солисти са печелили престижни награди на национални и международни конкурси за популярни изпълнители в България, Украйна, Молдова, Беларус. Групата е участвала в концерти с Биг-Бенд на Българско национално радио в гр. София и гр. Севлиево, с Биг-Бенд Габрово, в Американски университет - Благоевград. Солистки на "Upstream Voices" са пяли с група "Акага" и Миро от дует "Каризма", участвали са в майсторски класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, организирани от Нов Български Университет, в популярни радиопредавания - "Пулсиращи ноти" на Тома Спространов и "Хлапета" в БНР по програма "Хоризонт" и "Христо Ботев".
Концертните изяви са най-много в гр. Севлиево, свързани с празниците на града, Празник на тиквата, Коледни концерти, патронни празници на училищата, откриване на изложби в художествени галерии, юбилейни тържества на фирмите "Идеал Стандарт - Видима" АД и "Идеал Стандарт - България" АД, благотворителни концерти, участия в Дневен център за деца с увреждания. Избрани солисти на "Upstream Voices" са пяли на една сцена с Теодосий Спасов, Теди Кацарова, Йорданка Христова, Тони Димитрова, Ваня Костова и други популярни български изпълнители.
През 2006 г. "Upstream Voices" имат реализиран Коледен компакт диск "Merry Christmas" изцяло финансиран от "Идеал Стандарт - Видима" АД, както и рекламен диск на Флория Цанкова - 2010 година.
Децата са записвали своя продукция в студиото на Дом на хумора и сатирата в гр. Габрово при инж. П. Йорданов и в студио "ЕЛФ" на композитора Валери Костов в гр. Пловдив. Валери Костов е голям приятел на състава. Пише авторски песни и прави аранжименти за групата. Много песни на композитора са част от репертоара на "Upstream Voices".
Официалните костюми на децата са дело на севлиевската дизайнерка Стефка Проданова.
Основната цел на обучението на децата в школата на "Upstream Voices" е формиране на добър вкус, обща музикална култура, създаване на добро отношение към музикалното певческо изкуство, любов към сцената.