Upstream Voices

Конкурс "Орфеева Дарба" 2014 гр. София
Златен медал

Конкурс 'Орфеева Дарба' 2014 гр. София

Златен медал: Деси, Мони, Гала, Яна, Сиана, Upstream Voices Junior

Сребърен медал: Рая, Ани
Гран При за Upstream Voices от "Орфеева дарба" 2014

Гран При за Upstream Voices от 'Орфеева дарба' 2014
Концерт 10 години вокална формация Upstream Voices -
на 15.12.2011 г.

Флория Цанкова с Гран-при от Международен фестивал


За втора поредна година в Спа-столицата на България гр. Велинград се проведе Международен фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Дъга над Клептуза 2011". Негови организатори са Община Велинград, ОДК, ДЮВИШ "Звънче", ВГ "Караоке", Сдружение на хотелиерите, Ротари-клуб.
Над 120 участници от 5 до 25 годишна възраст от България и Македония се състезаваха в 3 категории-индивидуални изпълнители, дуети и групи. Конкурсът се проведе от 7 - 9 юли в залата на читалище "Св. Св. Кирил и Методий-1905". За председател на журито бе поканен доц. Етиен Леви - известен поп-изпълнител и преподавател, Тони Димитрова - любима певица на различни поколения, Васил Делиев - композитор.
Петнайсет-годишната Флория Цанкова спечели Голямата награда - Гран-при, учредена от кмета на Община Велинград г-н Иван Лебанов. Чаровната солистка на вокална формация ,,Upstream voices’’с вокален ръководител Ценка Горалова, се състезава в трета възрастова група с над 30 участника. С впечатляващите си емоционални изпълнения на песните "Луда Гана" на композитора Валери Костов, "Show me how you Burlesque", на Кристина Агилера, Флория стана асолютен победител на конкурса. Тя получи огромна купа, парична премия и голяма торта, осигурена от спонсорите на фестивала. С първа награда и златен медал се завърна и 10 годишната Яна Димитрова - участвала във втора възрастова група, в надпревара с 32 деца до12години. Тя представи много артистично и с огромно настроение песните "Жена на всички времена", "Hit the road Jack", след което Тони Димитрова скочи права да я аплодира.
Впечатляващо участие направиха група ,,Upstream voices’’ в състав: Флория Цанкова, Илина Гъбенска, Венера Белчева, Христина Георгиева. Те спечелиха първа награда, статуетка и торта , в категория групи до 18 год. възраст, в конкуренция с 8 състава от Южна България. Независимо от отсъствието на Стела Георгиева, младите изпълнителки представиха много интересна версия на песента "Мishellе" из репертоара на Биитълс и получиха специални поздравления от жури и публика.
С две награди бе удостоена и г-жа Ценка Горалова: специалната награда за музикален педагог с диплом и статуетка и специална награда, осигурена от Сдружението на хотелиерите и ресторанторите-уикенд в спа-хотел "Том и Нези-Класик" в гр. Велинград.
Всички участници бяха настанени в спа-хотел. За награда Община Велинград осигури допълнително една безплатна нощувка на златните медалисти и техните ръководители за участие в Гала-концерт на открита сцена на площад "Николай Гяуров" в центъра на града.
Във фестивала участваха и 7 годишната Гала Ботева и Сияна Калоянова.
"За мен беше огромна радост блестящото участие на децата от вокална формация "Upstream voices" във фестивала "Дъга над Клептуза", съвпаднало с рожденния ми ден. Получихме много поздравления от оганизаторите на фестивала, от кметското ръководство на Община Велинград, колеги от Петрич, Бургас, Перник, Стара Загора, Пловдив, Стамболийски, В. Търново. Щастлива съм, че вокалната ни работа беше оценена правилно. Благодарна съм на генералния спонсор на групата "Идеал Стандарт-Видима АД", чиято продукция блестеше в хотелите на Велинград.
Изключително съм удовлетворена от Стела Георгиева - солистка на групата, която е приета на трето място в ДМА "П. Владигеров", специалност поп и джаз пеене в конкуренция с 35 кадидати. Стела участва успешно и в кастингите на "X-фактор", допусната е до следващ етап.